Příspěvek si uložili
Další příspěvky
42 x uložení
1 x komentář
Borůvkovo jogurtový pohár
Lidé co jsou na sladké to mají s udržováním optimální váhy těžké, vím o tom své : ) Proto se snažím sbírat a testovat nápady na dietní dezerty.
Ingredience
borůvky čerstvé nebo mražené (ty nechat rozmrznout)dobrý bílý jogurt (třeba řecký)
javorový sirup
množství podle citu a počtu osob : )
Příprava
Dvě třetiny borůvek si smíchejte s jogurtem a javorovým sirupem (má méně kalorií než cukr ale přesto, přiměřeně). Borůvky pomocí vidličky nebo tyčového mixéru rozmělněte. Polovinu borůvek z tohoto množství si smíchejte s jogurtem, aby vám vznikla narůžovělá struktura.A teď vrstvěte do pěkných skleniček.
Začněte bílým jogurtem, potom použijte vrtvu ze samotných rozmačkaných borůvek. Na to vavrstvěte další patro z růžové hmoty (jogurt s borůvkami) a na vrch dozdobte celými borůvkami.
Můžete vše nakonec lehce zakápnout javorovým sirupem, má příjemnou přírodní karamelovou chuť.
Zkoušela jsem asi 9 druhů bílých jogurtů. Nejvíce mi zachutnal řecký jogurt. Standardní jogurty mívají kolem 3 % tuku, řecký mívá kolem 7 % tuku, smetanové bílé jogurty mají i 10 % tuku. Řecký jogurt je o mnoho chutnější. Nízkotučné jogurty jsou často dodatečně ztužované a na můj vkus zbytečně kyselé. Prostě použijte bílý jogurt, který vám chutná, je to hlavní ingredience borůvkového poháru.
Jakou máte s bílými jogurty zkušenost vy?
Šárka Štědrová
Já mám dobrou zkušenost s bílým selským jogurtem Holandia, má 3,5 % tuku. Recept se mi líbí, hlavně je jednoduchý a rychlý, určitě ho vyzkouším, děkuju Maruško.
nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.