Kalkula�ka hubnut�

Původní příspěvek

Adéla Hrochová

Eliška Muchová

zdroj nahraný příspěvek

vloženo 25.09.2014

Pečená paprika

Jedním slovem - delikatesa. Pečená paprika krásně zesládne a všechny její chutě se znásobí. Dá se použít na pomazánky, do salátů, nebo jen tak posypaná kozím sýrem. Mňam.

Ingredience

červená paprika, množství záleží na vás
zároveň si upečte i česnek

Příprava

Troubu si předehřejte na 200 °C. Opláchněte si papriky a položte je na pečící papír. Stroužky česneku oloupejte a zabalte ho do alobalu. Vše pečte 1 hodinu, papriku každých 15 minut otočte o čtvrtinku, aby se vám pěkně opekla ze všech stran.

Po upečení, vyndejte plech z trouby a papriky přiklopte na cca 15 minut mísou, půjde vám potom dobře loupat slupka. Po 30 minutách otočte i česnekový balíček.

Po napaření vyndejte jádřinec, papriku nakrojte, rozložte na plocho a sundejte slupku.

Nechte vychladnout a používejte do salátu v kombinaci s nějakým dobrým slaným sýrem, nebo třeba i do hummusu, recept najdete zde.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat