Pečená paprika
Jedním slovem - delikatesa. Pečená paprika krásně zesládne a všechny její chutě se znásobí. Dá se použít na pomazánky, do salátů, nebo jen tak posypaná kozím sýrem. Mňam.
Ingredience
červená paprika, množství záleží na vás
zároveň si upečte i česnek
Příprava
Troubu si předehřejte na 200 °C. Opláchněte si papriky a položte je na pečící papír. Stroužky česneku oloupejte a zabalte ho do alobalu. Vše pečte 1 hodinu, papriku každých 15 minut otočte o čtvrtinku, aby se vám pěkně opekla ze všech stran.
Po upečení, vyndejte plech z trouby a papriky přiklopte na cca 15 minut mísou, půjde vám potom dobře loupat slupka. Po 30 minutách otočte i česnekový balíček.
Po napaření vyndejte jádřinec, papriku nakrojte, rozložte na plocho a sundejte slupku.
Nechte vychladnout a používejte do salátu v kombinaci s nějakým dobrým slaným sýrem, nebo třeba i do hummusu,
recept najdete zde.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.