Kalkula�ka hubnut�

Adéla Hrochová

zdroj nahraný příspěvek

vloženo 29.08.2014

23 x uložení
1 x komentář

Recept na hummus s pečenými paprikami

Klasický arabský hummus z cizrny je úžasný vynález. A když do něj přidáte ještě pečené papriky, tak si opravdu pochutnáte.

Ingredience

cca 40 g uvařené cizrny (můžete použít z plechovky, nebo si předem namočte a uvařte cizrnu sami)
2 červené papriky, pečené, recept zde
3 stroužky pečeného česneku (nebo 1 stroužek čerstvého česneku)
1 lžíce tahini (sezamová pasta, umelte si sezam sami, nebo si tahini kupte ve zdravé výživě)
2 lžíce šťávy z citrónu nebo limetky
2 lžíce olivového oleje
1/2 lžíce mletého římského kmínu
1/2 lžičky mleté papriky
1/2-1 lžičky soli
mletý pepř na dochucení

Příprava

Všechny ingredience vložte do mixéru a rozmixujte do hladké pasty. Pokud je třeba, přidejte na zředění studenou vodu.

Hummus naservírujte do misky, dozdobte pár kousky cizrny, posypte lehce mletou paprikou a pokapte olivovým olejem. Já si nikdy dávám na hummus i olivy : )

Servírujte s bagetou nebo arabským chlebem.

Šárka Štědrová

Klasický hummus dělám, verzi s pečenou paprikou určitě vyzkouším. Navíc jsou papriky 6 x méně kalorické než cizrna, tak tím pomazánku krásně odlehčíme : )

nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat