Kalkula�ka hubnut�

Autora následují

Původní příspěvek

Markéta B

Marie Dostálová

zdroj nahraný příspěvek

vloženo 14.10.2016

Recept na dort Pavlova - dietní - bezlepkový

Tak jsme se s babičkou pustily do dietního dortu Pavlova. Je z bílků a spousty ovoce. Zdravíme baletku Annu Pavlovovou na jejíž počest byl dort v Austrálii vytvořen. Takže pro dámy, které mají rády sladké a přesto chtějí zůstat křehké jako baletky vřele doporučuji : )

Ingredience

korpus

4 bílky z velkých vajíček
150 g cukru moučka
2 lžičky kukuřičného škrobu
1 lžička bílého vinného octa
malá špetka soli

krém

500 ml smetany ke šlehání
1 lžíce moučkového cukru do šlehačky a troška na posypání ovoce
jemně nastrouhaná kůra z 1 citronu
500 g čestvých jahod nebo jíného ovoce, my jsme přidaly ještě broskve

Příprava

Troubu si předehřejte na 170 °C. Bílky si vyšlehejte se špetkou soli do pěny, postupně přidávejte cukr, do tuhého lesklého sněhu nakonec zašlehejte škrob a vinný ocet.

Směs si rozdělte na plech vyložený pečícím papírem. Pomocí špachtle vytvořte dvě kola, nechte si mezi nimi místo, protože nabydou. Plech vložte do spodní třetiny trouby a stáhněte teplotu na 120 °C, pečte - sušte pozvolna cca 1,5 hodiny. Potom troubu vypněte, neotvírejte a nechte korpusy v troubě vychladnout.

Mezi tím si ušlehejte šlehačku s moučkovým cukrem a s citrónovou kůrou. 1/2 šlehačky rozetřete na první vychladlý korpus, nazdobte ovocem a přiložte druhý korpus, zase rozetřete šlehačku a naaranžujte ovoce. Nakonec lehce zasněžte moučkovým cukrem. Jned servírujte.

Krájejte tekým ostrým nožem.

Bylo to křupavé, dvoupatrové a dobré : ) Určitě si to zopakujeme.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat