Marie Dostálová
zdroj nahraný příspěvek
album Něco dobrého
uloženo z Zdravě, chutně, štastně!
vloženo 14.10.2016
Recept na dort Pavlova - dietní - bezlepkový
Tak jsme se s babičkou pustily do dietního dortu Pavlova. Je z bílků a spousty ovoce. Zdravíme baletku Annu Pavlovovou na jejíž počest byl dort v Austrálii vytvořen. Takže pro dámy, které mají rády sladké a přesto chtějí zůstat křehké jako baletky vřele doporučuji : )
Ingredience
korpus
4 bílky z velkých vajíček150 g cukru moučka
2 lžičky kukuřičného škrobu
1 lžička bílého vinného octa
malá špetka soli
krém
500 ml smetany ke šlehání1 lžíce moučkového cukru do šlehačky a troška na posypání ovoce
jemně nastrouhaná kůra z 1 citronu
500 g čestvých jahod nebo jíného ovoce, my jsme přidaly ještě broskve
Příprava
Troubu si předehřejte na 170 °C. Bílky si vyšlehejte se špetkou soli do pěny, postupně přidávejte cukr, do tuhého lesklého sněhu nakonec zašlehejte škrob a vinný ocet.Směs si rozdělte na plech vyložený pečícím papírem. Pomocí špachtle vytvořte dvě kola, nechte si mezi nimi místo, protože nabydou. Plech vložte do spodní třetiny trouby a stáhněte teplotu na 120 °C, pečte - sušte pozvolna cca 1,5 hodiny. Potom troubu vypněte, neotvírejte a nechte korpusy v troubě vychladnout.
Mezi tím si ušlehejte šlehačku s moučkovým cukrem a s citrónovou kůrou. 1/2 šlehačky rozetřete na první vychladlý korpus, nazdobte ovocem a přiložte druhý korpus, zase rozetřete šlehačku a naaranžujte ovoce. Nakonec lehce zasněžte moučkovým cukrem. Jned servírujte.
Krájejte tekým ostrým nožem.
Bylo to křupavé, dvoupatrové a dobré : ) Určitě si to zopakujeme.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.