Romana Lysoňková
zdroj nahraný příspěvek
album PŘÍLOHY i netradiční
uloženo z PŘÍLOHY i netradiční
vloženo 25.11.2017
Kapusta se stuhami z mrkve
Ingredience
500 g kapusty, vyberte křehké vnitřní listy, nakrájejte na tenké proužky4 velké mrkve, cca 500 g, oloupané
4 lžíce olivového oleje
1 hrnek pórku, pouze bílé části, nakrájet na jemná kolečka
1 lžíce světlých hrozinek, nakrájených na drobno
1 stroužek česneku
1 lžíčka nastrouhaného čerstvého zázvoru
1/2 lžičky nastrouhané citrónové kůry
1/2 lžíce citrónové šťávy
sůl a pepř
Příprava
Pomocí škrabky naloupejte z mrkve dlouhé, tenké mrkvové stuhy.Ve velkém hrnci si rozehřejte olej a orestujte na něm cca 5 minut do měka pórek, často míchejte. Přidejte hrozinky, česnek, zázvor a citrónovou kůru, osolte. Míchejte cca 1 minutu. Přidejte mrkev, kapustu a 1 dl vody, povařte cca 10 minut do měka, občas promíchejte. Pokapte citrónovou šťávou a závěrečně podle chuti osolte a opepřete.
Zdravá příloha jako dělaná k dušenému telecímu masu.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.