Příspěvek si uložili
Další příspěvky
Rizoto se zeleným hráškem a arborio rýží
Arborio rýže, je speciální druh rýže, která má zvláštní výrazně oblá zrníčka, která umí absorbovat až 4 x větší množství tekutiny, než je jejich váha. Tato schopnost vytváří příjemnou, krémovou texturu rizota.
recept na 4 porce
Ingredience
2 lžíce másla1 lžíce olivového oleje
2 hrnky mraženého hrášku (dobrý má bonduelle)
1,25 litru teplého zeleninového vývaru
1/3 hrnku nastrouhaného parmazanu
1 cibule, nakrájená na kostičky
3 stroužky česneku, nakrájeného na drobno
1 lžička oregana
2 hrnky arborio rýže
1 hrnek bílého vína
50 g sýru feta
1/4 hrnku nasekané listové petrželky
sůl, pepř
1/2 šťávy z velkého citrónu
Příprava
Rozpalte si nepřilnavou pánev na střední teplotu a zesklovaťte si na másle a oleji cibuli. Přisypte rýži a promíchejte jí s cibulí. Přidejte česnek a lehce ho orestujte. Přilijte víno, stáhněte teplotu, aby se vám rýže nezačala lepit na pánev. Přidejte oregano, čerstvě namletý pepř. Když se všechna tekutina vstřebá, přidejte teplý zeleninový vývar a na mírném ohni za občasného míchání vařte cca 20 minut. Rýže nerozvařte, by měla zůstat na zkus - al dente.Na závěr přidejte hrášek a fetu a pokapte citrónovou šťávou. Jemně vše promíchejte, aby jste si neponičili hrášek. Naaranžujte do misek a ozdobte hoblinkami parmazánu a petželkou.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.