Rizoto s červenou řepou
Také máte rádi červenou řepu? Zbožňuju její nasládlou aromatickou chuť. V kombinaci s rýží jde o delikatesu.
Ingredience
2 lžíce olivového oleje1 cibule, nakrájená na drobno
1 stonek řapíkatého celeru, nakrájený na kostičky
1 stroužek česneku
150 g celozrnné rýže (nebo arborio)
100 ml červeného vína
600 ml zeleninového vývaru
250 g červené řepy, uvařné, oloupané a nastrouhané
2 lžíce másla
4 lžíce nastrouhaného parmazánu
1 malá snítka kopru
Příprava
V pánvi si rozehřejte olej, přidejte cibuli a celer a restujte do měka. Potom přidejte česnek a po chvilce i rýži, promíchejte, potom přilijte víno a nechte absorbovat do rýže.Potom přilévejte po naběračkách vývar, vždy, míchejte, nechte absorbovat. Přidejte řepu a vařte do měkké a krémové konzistence rýže.
Vypněte oheň a vmíchete máslo a polovinu parmazánu. Přikryjte a nechte odpočívat 3 minuty. Servírujte posypané zbytkem parmazánu a s nasekaným koprem.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.