Jana Bulfínková
zdroj nahraný příspěvek
album Recepty
uloženo z Zdravě, chutně, štastně!
vloženo 04.07.2014
Recept na palačinku
Zase moje oblíbená palačinka. Tenké, křupavé těsto se spoustou čerstvého ovoce.
Ingredience
1,5 dcl mléka2 lžíce rozpuštěného másla
pár kapek šťávy z citrónu
1 vrchovatá lžíce kvalitní hladké mouky (kdo má rád, může skombinovat i s celozrnnou hladkou moukou)
špetička soli
můžete dát i špetku vanilkového cukru
Ovoce na ozdobu podle chuti, já jsem tentokrát použila banán, jahody a hroznové víno.
Příprava
Do misky si dejte pár lžic mléka a mouku, rozmíchejte si hladké těstíčko kašičkové konzistence, přidávejte postupně další mléko, zabráníte tím vytvoření hrudek. Potom přidejte rozpuštěné máslo, sůl a maličko vanilkového cukru. Vznikne vám řídké - tekuté těsto.Rozpalte si nepřilnavou pánev, potom oheň stáhněte na nižší plamen.
Pomocí naběračky rozlijte těsto v tenké vrstvě po pánvičce a pečte do zlatova. Není třeba na pečení přidávat další tuk, pokud je pánvička s nepřilnavým povrchem, jde palačinka pěkně otočit a nepřipaluje se.
Dobrou chuť všem těhotným nebo i všem mlsajícím : )
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.