Thajské vepřové s nudlemi
Rychlý thajský recept s rýžovými nudlemi.
Ingredience
750 g libového vepřového masa1 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku, prolisovaný
1 lžíce třtinového cukru
2 lžíce rybí omáčky
125 ml kuřecího vývaru
1 stonek citrónové šťávy, rozkrojený, nakrájený
60 ml limetkové šťávy
300 g plochých rýžových nudlí
1/2 hrnku koriandrových lístků
1/2 hrnku mátových lístků
2 lžíce sambal oelek (pasta - červené čili papričky, sůl, citrónová šťáva)
1/2 okurky, zbavené pecek, nakrájené
Příprava
Ve woku restujte 30 sekund česnek a citrónovou trávu, zvyšte teplotu a přidejte vepřové maso, restujte cca 5 minut, aby zrůžovělo. Pokud maso pustí šťávu, odlijte ji.Do pánve přidejte cukr a 1 lžíci rybí omáčky, zamíchejte. Přidejte vývar a na mírném ohni vařte 8 minut, dokud se tekutina nevypaří. Sundejte z ohně a doplňte sambal a limetkovou šťávu, vše dobře promíchejte.
Mezi tím si podle návodu uvařte nudle. Nudle pokapte zbývající rybí omáčkou.
Servírujte v misce na vrch dozdobte bylinkami a okurkou.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.