Kalkula�ka hubnut�

Původní příspěvek

Lucie P.

Radka Vaculová

zdroj nahraný příspěvek

album snídaně
vloženo 02.06.2014

Výborná pomazánka z bílých fazolí a černých oliv

Také máte rádi pomazánky? V klasické české kuchyni jich je jen málo bez použití majonézy nebo bílého jogurtu. Třeba si tuto jednoduchou dietní pomazánku oblíbíte i vy : ) Miluju recepty kdy se všechno jen rozmixuje a je hotovo.

Ingredience

1 hrnek bílých fazolí, namočit přes noc a uvařit podle návodu (můžete použít i jiné druhy fazolí, nám tyto bílé pěstuje babička), nestyďte se koupit si i fazole v plechovce : )
1/2 plechovky černých kvalitních oliv (bez pecek)
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce citrónové šťávy
1 lžička mletého římského kmínu
2 stroužky česneku
sůl

Příprava

V nádobě mixéru, nebo pomocí tyčového mixéru rozmixujte všechny ingredience. Kdyby směs byla příliš tuhá, přidejte trošku vody. Dochuťte solí a citrónem. Někdy přidávám i pár lístků máty, chuť je potom zajímavější, ale zatím mi pod oknem vyrostlo jen pár lístků, tak jí nechci zahubit : )

Servírujte na žitný nebo jiný celozrnný chléb. Pomazánka je výborná i s celozrnným pita chlebem doplněná nějakým pestrým listovým salátem. Fazolovou pomazánku si můžete dozdobit kolečky z nakrájených oliv.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat