Kalkula�ka hubnut�

Lenka Melichaříková

zdroj nahraný příspěvek

vloženo 12.05.2014

11 x uložení
4 x komentář

Domácí nutela

150g lískových ořechů
1/2 hrnku kakaového prášku
1 vanilkový lusk
3 polévkové lžíce nerozpuštěného kakaového másla
horká voda na rozředění
třtinový cukr na doslazení

V troubě opečeme lískové oříšky cca 10 minut na 180 °C, které poté v mixéru důkladně rozmixujeme. Přidáme kakao, cukr, kakaové máslo, zrníčka vanilky a pro začátek 3 polévkové lžíce horké vody.

Rozmixujeme do hladké hmoty. Pozor na mixér, ať se nepřehřeje :-)

V případě potřeby přidejte horkou vodu.

Krém skladujeme v uzavřené nádobě, v chladu po dobu max. 1 měsíce.

Renata Kamenská

myslím že bude super i chutove určitě vyzkouším

nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah

Květa Hovorková

Děkuju Lenko, objednám si ho.

nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah

Lenka Melichaříková

Já nakupuji kakaové máslo přes internet u nás jsem ho ještě nikde nenašla a jsou to takové úlomky :-)

nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah

Květa Hovorková

To vypadá zajímavě Leni. Chtěla bych to zkusit, protože kupovaná Nutela je sice dobrá ale připadá mi zbytečně přeslazená. Nemám zkušenost s kakovým máslem, to se kupuje v nějaké sušené formě?

nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat