Kalkula�ka hubnut�

Původní příspěvek

Renata Ata Atinka

Děkujeme sponzorům

kteří umožňují, aby web dieta.cz
mohl být pro Vás bezplatný

Katerina Vorackova

zdroj zdravetipy.blog.cz

vloženo 14.11.2014

Dýňový dortík

Tak toto vypadá na výbornou mňamku. :-) Našla jsem na netu a ukládám sem, abych mohla vyzkoušet.

Ingredience

půlku středně velké dýně Hokkaido
kůru a šťávu z 1 biocitronu
4 vejce (bílky a žloutky zvlášť)
5 vrchovatých lžic medu
2 lžíce oleje
200g mletých mandlí
100g strouhaného kokosu
1 lžičku sody
+

trochu másla a kokosu na vymazání a vysypání dortové formy
jogurt, skořici a med k podávání

1. Z dýně vydlábněte lžící semínka a nakrájejte ji na přibližně centimetrové kostky.
Uvařte je v páře doměkka (trvá to asi 20 minut) a nechte vychladnout.
Pak přidejte kůru a šťávu z citronu a rozmixujte nebo rozmačkejte na hladký krém, mělo by ho být kolem 300g.

2. Rozehřejte troubu na 150 stupňů.

3. Do bílků přidejte pár zrnek soli a vyšlehejte tuhý sníh.
Žloutky ušlehejte s medem na hustou pěnu.
Promíchejte mandle, kokos a sodu.

4. Žloutkovou pěnu promíchejte s olejem a dýňovým krémem.
Přisypte mandlovo-kokosovou "mouku" a umíchejte hutnější těsto.
Nakonec do něj vetřete sníh z bílků, přesuňte ho do dortové formy a uhlaďte.

5. Pečte přikryté pečicím papírem, 10 minut při teplotě 150 stupňů,
pak zvyšte teplotu na 170 stupňů a pečte ještě 30-35 minut.

Podávejte s jogurtem, přelitým medem a posypaným skořicí.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat

Děkujeme sponzorům

kteří umožňují, aby web dieta.cz
mohl být pro Vás bezplatný