Kalkula�ka hubnut�

Autora následují

Původní příspěvek

Markéta B

Marcela Kholova

zdroj nahraný příspěvek

vloženo 15.05.2014

Recept na marinádu na steak

Zkuste si naložit steak z nízkého roštěnce. Maso potom nakrájejte na tenké plátky. Je to delikatesa. Pochutnáte si, přitom masa sníte mnohem méně než u klasického 2 cm tlustého steaku.

Kupte si libový nízký hovězí roštěnec. Na marinádu si připravte:

Ingredience

1 dcl bílého suchého vína
1 dcl olivového oleje
1 šalotka
čerstvé lístky estragonu
lžíce dijonské hořčice
sůl a pepř

Příprava

Maso si z vrchní strany nařízněte na čtverečky hluboké cca 5 mm, aby se do masa lépe vpravila marináda. Maso marinujte přes noc nebo alespoň 2 hodiny před grilováním.

Maso grilujte na rozpáleném grilu z každé strany 7 minut. Zbylou maridádou maso potírejte. Po grilování maso zabalte do alobalu a nechte ho před krájením 10 minut odpočívat, jinak by z masa vytekla šťáva. Potom ho nakrájejte na tenké plátky. Maso bude uvnitř růžové. Kdo má rád úplně propečené maso je třeba grilovat déle.

Masíčko nakrájejte na tenké plátky, jako přílohu servírujte pečenou mrkev s petrželkou v pomerančové šťávě, recept najdete zde

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat