Kalkula�ka hubnut�

Autora si uložili

Původní příspěvek

Kateřina Hájková

Lenka Fojtková

zdroj avocadopesto.com

album rybičky
vloženo 16.02.2015

Ryba by měla plavat a proč ne v pivě?

Ryb je obecně v českém jídelníčku žalostně málo. Rybí prsty nepočítám, protože to není ryba, ale něco umělého... Spravte si chuť pořádnou rybou.

Recept na 1 porci

Igredience

Kupte si pěkný filet z bílé ryby. Nebo jestli jste zruční, filet si vytvořte odkrojením kostí. Já to raději nechávám na odbornících : )
150 g filetu z bílé ryby s kůží
1 lžíce oleje
¼ lžičky soli
1-2 stroužky česneku, prolisované
1 cm čerstvého kořene zázvoru, nakrájet na tenoučké nudličky
1 rajče, nakrájené na osminky
½ zelené papriky, nakrájené na tenké proužky
½ červené papriky, nakrájené na tenké proužky
1 jarní cibulka, nakrájená na 2 cm proužky
1 lžíce sojové omáčky
1 lžička ústřicové omáčky
1 deci dobrého piva

Rozehřejte si pánev, přidejte olej, vložte osolenou rybu, kůží dolu a pečte, dokud není spodní strana s kůží zlatavá a křupavá. Přidejte zázvor a rybu otočte. Dále přidejte papriky a rajčata, přiklopte poklicí a vařte několik minut. Přidejte soju, ústřicovou omáčku a pivo. Vařte pod poklicí dalších 5 minut.

Na závěr posypte zelenou cibulkou. Jezte z přírodní rýží.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat