Příspěvek si uložili
Další příspěvky
Děkujeme sponzorům
kteří umožňují, aby web dieta.cz
mohl být pro Vás bezplatný
24 x uložení
2 x komentář
Recept na domácí kečup, nebo chcete-li čatní z pečených rajčátek
Není nad domácí výrobky. Víte co jíte. Chce to trošku času, ale výsledek vždy stojí za to.
Ingredience
450 g malých rajčátek, jsou přirozeně sladší a mají výraznější chuť2 cibule, nakrájené na menší kousky
1 lžíce jablečného nebo vinného octa
1 lžička soli
pokud máte rádi sladký kečup, tak podle chuti doslaďte cukrem nebo extraktem ze stévie
Volitelné:
1/2 lžičky mletého zázvoru
1 stroužek česneku
Příprava
Předehřejte si troubu na 180 °C a na pečícím papíru pečte rajčátka a pokrájenou cibuli asi 45 minut, dokud se rajčátka nezačnou zcvrkávat a cibulka začne zlátnout.Pečením vše přirozeně zkaramelizuje s zesládne. Obvykle není nutné přidávat cukr.
Rozmixujte s ostatními ingrediencemi v mixéru a nechte vychladnout. Potom skladujte v lednici.
Pokud by jste kečup dělali ve větším množství, můžete si ho zavařit. Klasicky do sterilovaných sklenic zavřit při 90 °C cca 20 minut.
Daniela Matějka
Už se chystáme na další porci... Moc dobré! :)
Petr Najman
To vypadá dobře a nekomplikovaně, že bych to mohl zvládnout i já : ) Přesedlal jsem na celozrnné těstoviny ze špaldy, tak dobrého kečupu, navíc domácího, není nikdy dost. Určitě to vyzkouším. Děkuju Kačko!
Příspěvek je z fotoalba
Mohlo by Vás zajímat
Děkujeme sponzorům
kteří umožňují, aby web dieta.cz
mohl být pro Vás bezplatný
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.