Kalkula�ka hubnut�

Autora následují

Původní příspěvek

Markéta B

Jana Kučerová

zdroj nahraný příspěvek

album Vaření
vloženo 05.02.2016

Recept na bazalkové pesto těstoviny a opečenou bagetku s mátou a parmazánem

Pesto z čerstvé bazalky, to je mé oblíbené jídlo. Navíc se základní recept dá vylepšít o ingredience "co dům dal", já jsem dnes použila ještě papriku upečenou v troubě s kousíčkem slaniny.

Infredience

těstoviny, já jsem použila semolinové penne
1 paprika
hrst rajčátek

Pesto:
svazek sladké bazalky, použijte lístky
1 stroužek česneku
6 lžic olivového oleje
25 g strouhaného parmazánu (pecorina)
2 lžíce piniových oříšků (můžete bez obav nahradit i dobrými vlašskými oříšky)
sůl a pepř

Dressing na chleba:
1 stroužek česneku
5 listečků máty
sůl a pepř
parmazán
olivový olej

Příprava

Všechny ingredience na pesto si rozmixujte do hladka.

Když si uděláte více pesta do zásoby, můžete ho zamrazit, aby si udrželo pěkně zelenou barvu, buď dejte na povrch igelitový sáček nebo zákápněte olivovým olejem. Pak si pesto rozdělte do několika porcí, podle toho kolik ho na přípravu každého jídla potřebujete.

Dresing na chleba si rozmixujte a jednotlivé bagetky jím pomažte. Papriku dejte do trouby, společně s plátky slaniny, a namazanou bagetou asi na 10-15 minut na 180 °C, až slupka papriky místy zčerná, tak jí vyndejte, dejte do sáčku, aby se zapařila a šla lehce sundat slupka, nebo papriku prostě přiklopte miskou. Papriku i slaninu potom nakrájejte na drobné kousky. Bagetky hlídejte, vyndejte je až budou upečené do zlatova.

Těstoviny si uvařte podle návodu, potom do nich vmíchejte všechny ingredience kromě rajčátek, těmi zdobte až nakonec.

Jinak nebojte se té slaniny, moje BIO kamarádka Magda, která to má nastudované říká, že je zdravá! A já jí ráda věřím : )

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat