Kalkula�ka hubnut�

Příspěvek si uložili

Další příspěvky

dieta .cz

Děkujeme sponzorům

kteří umožňují, aby web dieta.cz
mohl být pro Vás bezplatný

dieta .cz

zdroj nahraný příspěvek
vloženo 09.02.2015

15 x uložení

Červená quinoa s pečenou zeleninou

Pestrá dieta - Vyzkoušejte quinou, originální obilninu chutnající lehce po oříšcích. Výborná je v kombinaci s pečeným lilkem a cuketou.

1 proce, 300 g = 270 kalorií (1 134 kJ)

rozpis na 5 porcí:


Ingredience

červená quinoa, nevařená balení 250 g
2 střední cukety, 600 g
1 větší lilek, 400 g
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce koření tandori masala - barbecue spice (výborně namíchané koření používané v Indii a Arábii)
1 lžička česnekového pudru
1 lžíce šťávy z citrónu
sůl

Příprava

Troubu si rozpalte na 200 °C. Cuketu a lilek si opláchněte a nakrájejte na drobné kostičky. Plech si vyložte pečícím papírem, zeleninu posypte kořením tandori masala a česnekovým práškem, lehce osolte a polijte 1 lžící olivového oleje. Ručně kostičky promíchejte, aby se olej i koření dostalo ke každé z nich. Dejte péct do zlatova na cca 20 minut.

Ve větším hrnci přiveďte k varu 3 litry osolené vody. Potom vsypejte quinou a vařte cca 15 minut, quinoa má mít měkou, přesto křupavou konzistenci. Quinou potom zceďte přes cedník, vraťte do hrnce, přidejte zeleninu, druhou lžící olivového oleje a citrónové šťávy, podle potřeby osolte, opepřete, případně přidejte lžičku koření tandori masala.

Servírujte ještě teplé do misek.

Mohlo by Vás zajímat

Děkujeme sponzorům

kteří umožňují, aby web dieta.cz
mohl být pro Vás bezplatný