Kalkula�ka hubnut�

Příspěvek si uložili

Další příspěvky

Martin Dlouhý

Děkujeme sponzorům

kteří umožňují, aby web dieta.cz
mohl být pro Vás bezplatný

Martin Dlouhý

zdroj nahraný příspěvek

vloženo 13.04.2013

7 x uložení
1 x komentář

Jak připravit dobrý steak?

Už se nemůžu dočkat až opráším svůj gril a zahájím letošní grilovací sezónu. Nejsem kuchař profesionál, ale steaky dělám docela dobré. Chce to připravovat je s láskou : ) Jak na to?

A hlavně patří to do diety? Jasně, že patří. Vybírejte si na grilování libová masa a dělejte si k nim zeleninové saláty. Já po tom tedy hubnu.

Jíme očima

Nezapomeňte, že jíme očima, jasně to jste slyšeli milionkrát. Ale neznám nic lepšího než když jídlo dobře vypadá a i dobře chutná. U steaků to platí také. Takové pěkně vypečené mřížkování na mase, to je pro mě srdcová záležitost. A necítím se kvůli tomu nijak zženštile : )

Nikdy nezapomeňte před grilováním pečlivě očistit grilovací mřížku. No a tím tajemstvím pěkného mřížkování, je mít gril i mřížku dostatečně rozpálený.

Maso pokládejte na mřížku lehce natočené. Když si představíte hodiny, tak maso natočte ve směru 2 a 8 hodiny. Potom maso otočte do směru 10 a 4 hodiny. Vznikne vám krásná diamantová mřížka.

Stejně postupujte i z druhé strany masa. Na jednu "opečenou" mřížku to chce alepoň 2 minuty. Ale chce si to vyzkoušet, záleží na druhu a tloušťce masa.

Jinak já maso nakládám alespoň hodinu před grilováním. Aby maso chytlo pokojovou teplotu.

Recept na marinádu

Rád používám na 4 steaky:
100 ml olivového oleje
2 lžíce medu
1 lžíce sójové omáčky kikoman
1 lžíce šťávy z citrónu
2 lžičky dijonské hořčice
1/2 lžičky chilli koření
1/2 lžičky tymiánu
1/2 lžičky mletého zázvoru
2 stroužky česneku
sůl a pepř

Tak grilování zdar!

Petr Najman

Já už taky brousím grilovací nástroje. Tak díky za profi instruktáž v mřížkování Martine.

nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat