Kalkula�ka hubnut�

Autora následují

Původní příspěvek

dieta .cz

Kristýna Škrancová

zdroj nahraný příspěvek

album Dezerty
vloženo 21.03.2015

Jahodovo-tvarohová pěna s javorovým sirupem

Rychlý a dietní dezert se spoustou čerstvých jahod.

Množství na 2 porce

Ingredience

100 g tvarohu (2,5 tuku v sušině)
200 g čerstvých zralých jahod
2 lžičky javorového sirupu (grade C - má výbornou karamelovou chuť)
lžička šťávy z limetky (nebo z citrónu)

Příprava

Čtyři jahody si dejte stranou a nakrájejte si je na drobnější kousky, použijte je potom na dozdobení servírovací sklenice.

Ostatní jahody rozmixujte s tvarohem a šťávou z limetky pomocí tyčového mixéru. Přidejte trošku studené vody, aby jste vytvořili tekutější nadýchanou pěnu. Směs ochutnějte, pokud je málo sladká, přidejte další jahody. Velmi záleží na druhu a sezóně jahod.

Pěnu naservírujte do dvou skleniček, posypejte zbytkem jahod, a na vrch každou polijte lžičkou javorovéhu sirupu. Dejte do lednice vychladit. Nakonec dozdobte meduňkou nebo mátou.

Kdo má rád, může si pěnu ještě "okořenit" zrníčky z vanilkového lusku.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat