Kalkula�ka hubnut�

Původní příspěvek

Markéta B

Michaela Tomášková

zdroj nahraný příspěvek

album :33
vloženo 20.10.2013

Rajčatová polévka

Ingredience

3-4 lžíce olivového oleje
8 stroužků česneku nakrájeného
hrst čerstvé bazalky do polévky
petržel na ozdobu
trochu čerstvého oregana, když máme
sůl a pepř
10 celých rajčat se slupkou aby jsme měli i vlákninu
těstoviny, nějaký menší druh jaký máte rádi
0,5 litru domácího kuřecího vývaru (já ho mám zmražený v krabičce, když dělám kuřecí polévku vždy toho dělám víc a odeberu vývar do zásoby)

Příprava

Na oleji si pomalu orestujte česnek, asi 3 minuty. Potom přidejte čerstvé pokrájené listy bazalky a oregano. Osolte a opepřete. Přidejte pokrájená rajčátka. Nechávám slupku, aby tam byla vláknina pro mojí dceru, pomáhá zlepšovat funkci střev. Přidejte vývar a vše přiveďte k varu. Povařte cca 10 minut, rozmixujte tyčovým mixérem. Na závěr přidejte drobné těstoviny. Třeba písmenka pro děti nebo tenké nudličky. Vařte ještě minuty, polévku odstavte a nechte těstoviny dojít.

Na domácích rajčatech je nejlepší, že jsou přirozeně sladká, polévku nemusíte doslaďovat, ta polévka je úžasná.

Nikdy nedávejte rajčata do ledničky ztratí tím chuť raději si, pokud rajčata změknou, udělejte domácí polévku nebo domácí rajčatovou omáčku : )

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat