Kalkula�ka hubnut�

Příspěvek si uložili

Původní příspěvek

Martina T

Irenka K.

zdroj www.ceskatelevize.cz

vloženo 13.02.2015

1 x uložení

Kuřecí bylinkové prsíčko s kroupovým rizotem

Recept z pořadu Kluci v akci

Jak netradičně a výtečně připravit kuřecí maso? Zkuste to právě takto s bylinkami.

1 kuře
150 g másla
směs čerstvých bylinek
mletý pepř
sůl
olivový olej
8 plátků pancetty

Směs čerstvých bylinek (např. tymián, šalvěj, petrželka, koriandr) nasekáme a smícháme s drceným pepřem a solí.

Vykostěné kuře naporcujeme a jednotlivé porce prošpikujeme kousky másla obaleného v bylinkové směsi.

Na pánvi s trochou olivového oleje opečeme kusy masa nejprve stranou kůže dolů, poté obrátíme. Opečené porce kuřete přendáme do pekáčku, dolijeme výpek z pánve, každý kousek masa pokryjeme plátkem pancetty a pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C 10−15 minut. Porce bylinkového kuřátka podáváme s kroupovým rizotem.


kroupové rizoto

800 g uvařených krup
olej
1 cibule
50 g zelené části pórku
50 g mrkve
50 g červené papriky
majoránka
mletý pepř
sůl
100 ml smetany 33%
40 g parmazánu

Na kostičky nakrájíme cibuli, pórek, mrkev i červenou papriku.

Na pánvi na oleji osmahneme nejprve cibulku, pak přidáme zbytek zeleniny, opečeme, vložíme kroupy, ochutíme majoránkou, mletým pepřem a solí. Na závěr vmícháme smetanu a strouhaný parmezán.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat