Kalkula�ka hubnut�

Původní příspěvek

Martin Dlouhý

Děkujeme sponzorům

kteří umožňují, aby web dieta.cz
mohl být pro Vás bezplatný

Veronika Šedivcová

zdroj nahraný příspěvek

vloženo 01.02.2016

Jak připravit dobrý steak?

Už se nemůžu dočkat až opráším svůj gril a zahájím letošní grilovací sezónu. Nejsem kuchař profesionál, ale steaky dělám docela dobré. Chce to připravovat je s láskou : ) Jak na to?

A hlavně patří to do diety? Jasně, že patří. Vybírejte si na grilování libová masa a dělejte si k nim zeleninové saláty. Já po tom tedy hubnu.

Jíme očima

Nezapomeňte, že jíme očima, jasně to jste slyšeli milionkrát. Ale neznám nic lepšího než když jídlo dobře vypadá a i dobře chutná. U steaků to platí také. Takové pěkně vypečené mřížkování na mase, to je pro mě srdcová záležitost. A necítím se kvůli tomu nijak zženštile : )

Nikdy nezapomeňte před grilováním pečlivě očistit grilovací mřížku. No a tím tajemstvím pěkného mřížkování, je mít gril i mřížku dostatečně rozpálený.

Maso pokládejte na mřížku lehce natočené. Když si představíte hodiny, tak maso natočte ve směru 2 a 8 hodiny. Potom maso otočte do směru 10 a 4 hodiny. Vznikne vám krásná diamantová mřížka.

Stejně postupujte i z druhé strany masa. Na jednu "opečenou" mřížku to chce alepoň 2 minuty. Ale chce si to vyzkoušet, záleží na druhu a tloušťce masa.

Jinak já maso nakládám alespoň hodinu před grilováním. Aby maso chytlo pokojovou teplotu.

Recept na marinádu

Rád používám na 4 steaky:
100 ml olivového oleje
2 lžíce medu
1 lžíce sójové omáčky kikoman
1 lžíce šťávy z citrónu
2 lžičky dijonské hořčice
1/2 lžičky chilli koření
1/2 lžičky tymiánu
1/2 lžičky mletého zázvoru
2 stroužky česneku
sůl a pepř

Tak grilování zdar!

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat

Děkujeme sponzorům

kteří umožňují, aby web dieta.cz
mohl být pro Vás bezplatný