Kateřina Vorbová
zdroj www.self.com
						
album obědy/večeře
uloženo z Bezlepkové pečení
			                                                vloženo 09.01.2014
			                                        
Výborný bezlepkový oběd - kukuřičná polenta s grilovanou zeleninou
Snažím se zařazovat do svého jídelníčku bezlepková jídla. Je až překvapující kde všude lepek v potravinách je, když se na to člověk zaměří.
4 porce
Ingredience
1 hrnek instantní kukuřičné polenty neuvařené2/3 hrnku nastrouhaného parmazánu
špetka kajenského pepře
olivový olej
2 stroužky česneku, pokrájené
2 lžíce čerstvého tymiánu nebo oregána (nebo 1 lžíce sušeného koření)
šťáva z půlky citrónu
8 stonků chřestu (dřevnaté konce odříznout)
4 jarní cibulky, rozkrojit podélně
1 lilek, nakrájet na plátky
250 g žluté dýně
1 hrnek šery rajčátek
Omáčka
2 grilované červené papriky (já si kupuju už hotové v makru, kupte ty s opečenými černými kousky)
1/3 hrnku teplého zeleninového nebo kuřecího vývaru, dají se sehnat instantní bio v DM
1 stroužek česneku, pokrájet
3 pažitky, bazalky nebo petrželky (trošku nechat na ozdobu)
1 lžíce balzamika
Příprava
Přiveďte v pánvi 3 hrnky vody k varu, přisypte polentu a promíchejte. Snižte teplotu a za stálého míchání prohřívejte 3–5 minut. Přisypte 1/3 hrnku parmazánu, okořeňte kajenským pepřem a solí. Přendejte do formy na koláč a nechte odpočinout.Zapněte si troubu na grilování. V misce si smíchejte tymián, citrónovou šťávu a olej, okořeňte solí a pepřem. Směsí potřete zeleninu. Grilujte z každé strany cca 5 minut do změknutí. Na závěr posypte zbytkem parmazánu.
Ingredience na omáčku všechny rozmixujte do hladka v mixéru.
Polentu si rozkrojte a trojúhelníčky servírujte na grilovanou zeleninu politou omáčkou.
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
                                                        ![Recept na špenátové těstoviny najdete [http://www.dieta.cz/pin/91168c6621bdf832618d0201bdeecbb6/ zde] 
Jinak si naložte kuřecí prsíčko nakrájené na menší kousky do olivového oleje a worchesteru. Nechte alespoň 30 minut  uležet. Potom orestujte na pánvi. Přidejte čerstvě pokrájenou bazalku a čerstvá šery rajčátka.
Dobrou chuť Markéta.](/photos/marky1designs-gmail.com/small/14f1acfe15d4c8853b43fdf7a494e471.jpg) 
                                                         
                                                        ![Toto jídlo jsem si zkusila doma udělat, je moc dobré, rychlé, žádné speciální ingredience a hlavně je nízkokalorické. Sympatické na něm je i to, že je velmi rychle hotové.
Takže nechci slyšet, že na vaření nemáte čas : )
=== Ingredience ===
množství na 4 porce
2 lžíce olivového oleje
3 lžíce balzamika
2 lžíce dijonské hořčice
1 velký stroužek česneku, prolisovaný
500 g kuřecích prsíček bez kůže (4 prsíčka)
2 hrnky hub (můžete použít nějaké hříbky, nebo mimo sezonu žampiony)
1 dcl kuřecího vývaru (může být i z bio kostky, mají v DM)
1/4 lžíce sušeného nebo čerstvého tymiánu
sůl a pepř
=== Příprava ===
Rozehřejte si 1 lžíci oleje na nepřilnavé pánvi.
V misce si smíchejte ocet, hořčici, česnek, sůl a pepř. Přidejte kuřecí prsíčka, namočte je ve směsi pěkně ze všech stran. Přesuňte prsíčka i s marinádou na pánev a restujte z každé strany cca 3 minuty, aby se prsíčka stihla propéct. Prsíčka vyndejte s pánve a dejte si je do mísy a přiklopte, aby zůstala teplá.
Na pánev si nyní dejte druhou lžíci olivového oleje a orestujte houby cca 1 minutu. Přidejte kuřecí vývar, tymián a zbývající lžíci balzamika. Za občasného míchání vařte cca 10 minut.
Kuřecí prsíčka přelijte houbovou omáčkou a servírujte třeba s květákovou kaší, recept najdete  [http://www.dieta.cz/pin/5b4b5fd2a93ea021d5d32ccd8d53b44e/ zde]](/photos/adelahrochova-seznam.cz/small/12f8aa430a4189061691c98b720a1373.jpg) 
                                                         
                                                         
                                                        
 
                                                        
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.