Kalkula�ka hubnut�

Příspěvek si uložili

Další příspěvky

Katka Šimáčková

32 x uložení
1 x komentář

Lilkové závitky s rajčatovo bazalkovou omáčkou

Krásný recept podle diety Weight Watchers. Je to italská klasika plná vůní a chuti.

Příprava: 25 minut
Vaření, pečení: 45 minut

Ingredience

2 středně velké lilky, nakrájené podélně na pláty o tloušťce 6 mm, potřebujete alespoň 8 plátů
1 menší cuketa, nakrájená na kostičky
1 lžíce olivového oleje
3 lžíce na drobno nakrájeného česneku
2 hrnky krájených rajčat (z plechovky)
4 lžíce na drobno nakrájené čerstvé bazalky
1 cibule, nakrájená na jemno
1/2 hrnku ricotty (z odstředěného mléka)
1/2 hrnku listové petrželky
3 lžíce nastrouhaného parmazánu
1 velké vajíčko, uvařené, nakrájené na drobné kousky
špetka soli a čerstvě namletého pepře

Příprava

Předehřejte si troubu na 230 °C.

Na pečící papír rozprostřete v jedné vrstvě pláty lilku a pečte z každé strany cca 10 minut do zlatova.

Na přípravu omáčky použijte středně velkou pánev, ve které si rozehřejte olej, přidejte 2 lžíce česneku, restujte dokud nezačne zlátlout, cca 1 až 2 minuty, přidejte drcená rajčata, zamíchejte a stáhněte teplotu. Přidejte nasekanou bazalku a ještě 10 minut vařte na mírném ohni.

Na náplň do lilkových rolek si na pánvi orestujte cibuli a cuketu, dokud cibule nezačne zlátnout, cca 5 minut. Přimíchejte 1 lžíci česneku a restujte další minutu. Směs si odložte stranou. V misce si smíchejte ricottu, petržel, nakrájenou bazalku a 2 lžíce parmazánu. Do promíchané směsi si přidejte vychladlou cuketovou směs, uvařené vajíčko, sůl, pepř a vše znovu promíchejte.

Pro přípravu rolek si předehřejte troubu na 175 °C. Do zapékací mísy dejte na dno 3 lžíce červené omáčky. Na každý upečený plát lilku dejte na užší stranu 2 lžíce cuketové náplně a plát zarolujte do rolky. Rolku vložte do zapékací mísy otevřeným okrajem dolů. Všechny rolky potom polijte zbytkem červené omáčky a posypte lžící parmazánu. Pečte cca 10–15 minut, dokud omáčka nezačne bublat.

Na každý talíř servírujte 2 rolky. Dozdobte lístky bazalky.

Lenka Janíková

Miluji zeleninová jídla a toto vypadá k sežrání!!!

nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat