Kalkula�ka hubnut�

Autora následují

Původní příspěvek

Silvie Kočičková

Eva Nováková

zdroj nahraný příspěvek

vloženo 29.01.2016

Domácí špenátové sušenky

Když je na něco chuť, hlavně večer, tak je dobré mít po ruce tyto slané domácí krekry.

Ingredience

200 g hladké mouky
½ sáčku prášku do pečiva
½ lžičky soli
1 lžíce bílých sezamových semínek
1 lžíce olivového oleje
60 ml vody
80 g čerstvých špenátových lístků

Příprava

Troubu si předehřejte 200 °C. Opláchnutý špenát si rozmixujte spolu s vodou do hladka.

V míse promíchejte všechny ostatní suché ingredience a potom přidejte špenát s olivovým olejem. Vypracujte hladké těsto, které vyválejte na pečícím papíru na plát o tloušťce cca 2 mm. Kdyby se těsto lepilo, přidejte trošku mouky.

Pomocí kolečka na pizzu nakrájejte na kostičky a pečte cca 15–20 minut.

Tyto krekry jsou výborné s domácím hummusem nebo domácí rajčatovou salsou.

Dělám i dospěláckou verzí s přidaným parmazánem a pálivým čili.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat