Sojové boby a fazole adzuki
Při dobré dietě nemáme zapomínat na luštěniny. I na ty méně obvyklé, podívejte se na jednoduchý recept se dvěma druhy luštěnin.
Je to výborné, syté, bezmasé jídlo. Chutná i výhradným masožrovcům : )
pro 4 osoby
Ingredience
hrnek fazolek adzuki
hrnek sojových bobů
3 středně velké cibule
5 stroužků česneku
1 lžíce olivového oleje
rajčatový protlak, plechovka nebo domácí protlsk z račat recept
zde
2 bobkové listy
1/4 lžičky soli
a koření podle chuti, já jsem našla zbytek koření tandori, tak jsem ho tam hodila, můžete přidat kmín, papriku, kurkumu...
Příprava
Luštěniny si vsyspte do mísy, zalijte více než dvojnásobným množstvím vody a nechte přes noc nabobtnat.
Luštěniny propláchněte přesypte do papiňáku, přilijte vodu tak 3 cm nad luštěniny, přidejte čtvrt lžičky soli a 2 bobkové listy. Přiveďte k varu, vařte v tlakovém hrnci cca 1 hodinu.
Cibuli si nakrájejte na větší proužky nebo kolečka a orestujte jí na olivovém oleji, nechte zesklovatět, přisypte 3 na drobno nakrájené stroužky česneku a nechte rozvonět. Přisypte propláchnuté fazole s boby a přilijte protlak. Promíchejte, okořeňte oblíbeným kořením, přiveďte k varu a vařte na mírném ohni cca 30 minut. Na závěr přidejte zbylé 2 stroužky česneku a podle potřeby dosolte, případně opepřete.
Podávejte nejlépe s celozrnným arabským chlebem.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.