Kalkula�ka hubnut�

Lenka Melichaříková

zdroj nahraný příspěvek

vloženo 18.02.2015

Pasta se sušenými hříbky a smetanovou omáčkou

Ingredience

120 g semolinových papardelle
50 g cibulky / šalotky
200 ml 12% smetany
10 g sušených hříbků
300 ml vlažné vody
Olej
Pepř, sůl, kmín

Příprava

Sušené hříbky namočíme do vlažné vody alespoň na 2 hodiny. Vodu poté nevyléváme, použijeme ji dále. Scezené hříbky si opečeme na oleji, přidáme cibulku a opečeme společně dosklovata.
Zalijeme vodou z hříbků, kterou si následně svaříme na polovinu a vlijeme smetanu.
Omáčku přivedeme k varu a cca 5 minut povaříme. Omáčka by nám měla trochu zhoustnout.
Dochutíme kořením
Nyní si uvaříme těstoviny al dente. Poté uvařené těstoviny přidáme k omáčce a provaříme.
Při servírování můžete těstoviny dozdobit parmazánem.

Autor receptu: Honza Řepa – šéfkuchař a majitel Culinaria Dolce Vita.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat