Příspěvek si uložili
Další příspěvky
7 x uložení
3 x komentář
Recept na nakládané houby
Minulý víkend jsem se byli vyvětrat v lese, našli jsme hub akorát tak pro radost : ) Malé houbičky jsme si naložili do sladkokyselého nálevu. Jsou moc dobré. A nezapomeňte, že houby jsou výborné do jídelníčku na hubnutí, obsahují spoustu živin a vlákninu, která nás výborně zasytí.
Ingredience
malé houby, vybírejte tvrdší druhy hub0,5 litru vody
1 dcl vinného octa
2 lžičky soli
2 lžíce cukru
bobkový list
1 hřebíček
3 kuličky nového koření
1/2 lžičky kuliček hořčice
do nálevu můžete přidat mrkev a křen, nakrájené na kolečka
Příprava
Všechny ingredience kromě hub dejte do hrnce a přiveďte k varu. Vařte pod pokličkou cca 15 minut, aby koření rozvinulo vůni do nálevu. Potom přidejte očistěné houby. Pokud jsou větší rozpulte je a povařte na mírném ohni dalších 15 minut.Pokud máte hub více, dejte si je do zavařovacích sklenic a sterilujte v zavařovacím hrnci 20 minut na 90 °C.
My jsme měli množství do jedné sklenice. Tak jsem houby nechala vychladnout a dala do lednice. Myslím, že za 14 dní budou snědené, takže jsme se zavařováním neobtěžovali : )
Lucie P.
Máš pravdu Renato, vypadá to tak : ) Houby mám ráda, mám pocit, že v Čechách to je s nimi jako s kapry o Vánocích - jíme je jen v sezoně, když rostou. Chtělo by to víc používat i zdravé alternativy jako je třeba hlíva ústřičná. Budu jí muset zařadit do jídelníčku.
Renata Ata Atinka
Lucko, ten hříbek na první pohled vypadá jako kdyby měl hlavičku namočenou v čokoládě:-). No možná tato kombinace by nás odnaučila mít chuť na sladké.-).
Miluška Zahradníková
Děkuju Lucko, zrovna se mi recept hodí : )
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.