Kalkula�ka hubnut�

Příspěvek si uložili

Další příspěvky

Renata Ata Atinka

Děkujeme sponzorům

kteří umožňují, aby web dieta.cz
mohl být pro Vás bezplatný

Renata Ata Atinka

zdroj nahraný příspěvek

album SALÁTY
vloženo 24.02.2013

8 x uložení
6 x komentář

Recept na domácí kysané zelí

Na podzim jsem byla na makrobiotické přednášce paní Dagmar Lužné. Velice mě oslovil recept na domácí kysané zelí pouze ve sklenicích kysané... Celou zimu stále zelí dokvašuji a jde na odbyt, je chutnější než to kupované. Je velkým zdrojem vitamínů. AHA, KDO CHCE RECEPT, TAK SI MUSÍ PŘÍSPĚVEK ROZKLIKNOUT A JE TAM:-)

Na 1 kg zelí potřebujete:

3 dkg - 4 dkg nejlépe mořské soli, má více minerálů , ale už jsem dávala i obyčejnou, ale každý si musí množství vyzkoušet. Mně vyhovují dkg 3.
4 cibule
lžička kmínu, já dávám jenom na špičku lžičky

Zelí nakrájím na mixéru, cibuli také, prosolím a nechám chvíli stát. Vymačkávám puštěnou šťávu a cpu do litrových skleniček i s cibulí. Zavíčkuji hlavou ominia, dám do pekáčku, aby štáva netekla po zemi při fermentaci.

Za 3-5 dní je zelí hotové. Poznáte to tak, že víčko se samo zpátky zatáhne, jako když zavařujete. Paní Lužná říkala, že takto vydrží až dva roky. Nám bohužel nevydrží moc dlouho, vždy se sní. Dnes jsem koupila 15 kilo, tak budu zase nakládat.

Dobrou chuť!!! Já mám zelí nejraději zamíchané v br. kaši nebo s hrachem či čočkou.

Můžete ho zjemnit při nakládání tím, že na dno sklenice dáte kousek jablíčka... to nám také radila paní Lužná.

Boženka ♥

Tak už nakrouháno a jdu cpát do skleniček. :-)

nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah

Boženka ♥

Také občas dělám,a udělám zas. :-)

nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah

Renata Ata Atinka

Nemáte zač.Ten recept tam byl ,ale když se článek nerozklikne, tak není vidět. Přeji, ať Vám zelí chutná...

nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah

Květa Hovorková

Děkuji za přidání receptu! Jste rychá.

nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah

Renata Ata Atinka

Také jsem ty výsledky četla, ale v té době jsem už měla v lednici minimálně 3 skleničky svého vlastního zelí, tak jsem zůstala vpohodě. :-)

nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah

Květa Hovorková

Atinko, můžete pro nás neznalé přidat do příspěvku návod jak to Vaše zelí připravujete? Byla jsem zděšena výsledky Dtestu, kdy některá testovaná zelí v sobě neměla žádný vitamín C :(

nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat

Děkujeme sponzorům

kteří umožňují, aby web dieta.cz
mohl být pro Vás bezplatný