Kalkula�ka hubnut�

Autora následují

Původní příspěvek

mm vv

Marcela Kholova

zdroj nahraný příspěvek

uloženo z pečivo
vloženo 15.05.2014

Špaldová pizza s česnekem a rajčaty

2 1/2 hrníčku špaldové mouky 1 cca hrníček vody 4 lžíce olivového oleje 1 lžička drceného kmínu 1 lžička provensálského koření 6g kypřícího prášku (bez fosfátu) sůl podle chuti

Náplň:
120g ementálu
rajčatovou omáčku nebo pyré
2 stroužky česneku
1 cibule
1/4 pórku
1 lžička olivového oleje
3 rajčata
2 vejce
špetka soli
kudrnatá petrželka

Postup přípravy
V misce smícháme všechny suroviny a vytvoříme pizzové těsto. Hotové těsto rozprostřeme na pečícím papírem vyložený plech a necháme odpočnout asi 15 minut. Mezitím si na troše olivovém oleji orestujeme cibulku a pórek. V hrníčku si promícháme rajčatovou omáčku s prolisovaným česnekem. V jiném hrníčku si rozkvedláme vajíčka, špetku soli a bylinky. Sýr nastrouháme na jemném struhadle. Na odležené pizzové těsto rozprostřeme rajčatové pyré, posypeme cibulkou s pórkem. Jako další vrstvu klademe kolečka od rajčat. Vložíme do předehřáté trouby na 190 stupňů. Zhruba po 15 minutách pizzu vyndáme a polijeme vajíčkem a posypeme sýrem. Pečeme do zezlátnutí.Uvedené množství je na 1 plech.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat