Kalkula�ka hubnut�

Autora následují

Původní příspěvek

Klára Lacová

Klára Žáková

zdroj www.thefirstmess.com

album chutovky
vloženo 06.10.2015

Recept na zdravou pizzu

Při dietě se obvykle pizza nedoporučuje. Podívejte se na pěknou alternativu zdravé pizzy.

Množství na jednu velkou, nebo 2 malé pizzy

Ingredience

Těsto:
2 hrnky celozrnné mouky
1 1/2 hrnku teplé vody (těsto bude lépe kynout)
1 hrnek chlebové mouky (dá se sehnat i v supermarketu)
1/2 lžičky sušeného droždí
1 lžička soli
2 lžíce olivového oleje

Pesto na pizzu:
2–3 stonky brokolice
1/2 hrnku vlašských ořechů
1 stroužek česneku
lístky tymiánu
5 lístků petržele
šťáva z jednoho citrónu
sůl a pepř
3 lžíce olivového oleje

Ozdoba na pizzu:
5 stonků chřestu, naloupaného škrabkou na plátky
3 listy kapusty
1–2 lžíce olivového oleje
pažitka, nasekaná na posypání
1/2 hrnku rozdrobeného sýru feta

Příprava

Ve velké míse smíchejte obě mouky, droždí, sůl a teplou vodu. Můžete přidat 1 lžíci olivového oleje. Těsto by mělo být lepivé a vlhké. Pokud je těsto příliš suché, přidejte po lžících vodu. Mísu přikryjte fólií a nechte kynout na teplém místě minimálně 6, lépe 12 hodin. Delší doba fermentace dodá těstu komplexnější vůni.

Předehřejte si troubu na 250 °C.

Pokud máte k dizpozici žulový kámen na pečení pizzy, nechte ho v troubě rozehřát. Pokud ho nemáte, použijte pečící papír potřený olejem. Ruce si poprašte moukou a těsto jemně propracujte, několikrát ho přitom přeložte. Pokud je těsto stále lepivé, použijte na propracování více mouky.

Z těsta si vytvarujte jednu velkou nebo 2 menší pizzy. Pizza nemusí být dokonale kulatá, ale dejte pozor, aby jste těsto při tvarování neprotrhli.

Připravte si zelené pesto na potření pizzy. Všechny ingrediece dejte do mixéru a promixujte do hladké hmoty, kterou potřete vytvarovanou pizzu a ozdobte jí chřestem, bylinkami a pokapte olivovým olejem. Na závěr posypte rozdrobenou fetou.

PIzzu pečte 8–12 minut.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat