Kalkula�ka hubnut�

Autora si uložili

Původní příspěvek

Kateřina Hájková

Děkujeme sponzorům

kteří umožňují, aby web dieta.cz
mohl být pro Vás bezplatný

Petra Pešková

zdroj www.foodnetwork.com

vloženo 12.09.2019

Dvakrát pečené brambory

Časově trošku náročný recept, příprava 25 minut a pěčení 1 hodinu a 45 minut, ale výsledek stojí za tu námahu.

Ingredience

4 větší brambory vhodné na pečení
1 lžička olivového oleje
1 lžíce másla
2 pórky, na jemno nakrájené
pepř, čestvě namletý
2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
2 lžíce nejlépe čersvého tymiánu
zakysaná smetana smíchaná s nízkotučným jogurtem a pažitkou
1 lžíce nakrájené pažitky
pažitka na ozdobu
sůl

Příprava

Předehřejte toubu na 175 °C. Potřete brambory olejem a posypte solí. Pečte v troubě na pečícím papíru 1 hodinu a 15 minut. Vyndejte a nechte 5 minut odpočinout.

Mezi tím si na pánvi rozehřejte máslo pórek a orestujte pórek do měkka 6 - 8 minut. Posolte a popeřete. Nakonec smíchejte s česnekem a tymiánem. Nechte schladit.

Podélně rokrojte každou bramboru, řez ukončete vždy asi 2 cm od okraje a bramboru rozevřete a vyberte část vnitřku, tak, aby si brambora zachovala svůj tvar.

Smíchejte pórkovou směs, zakysanou smetanu s bílým jogurtem, vnitřek z upečené brambory, pažitku a petrželku, a vše pěkně promíchejte.

Lžící naaranžujte směs do rozkrojených brambor a vše znovu zapečte do zlatova 20 - 25 minut. Nakonec ozdobte petrželkou.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat

Děkujeme sponzorům

kteří umožňují, aby web dieta.cz
mohl být pro Vás bezplatný