Kalkula�ka hubnut�

Původní příspěvek

Markéta B

Marie Klápová Švecová

zdroj nahraný příspěvek

vloženo 21.03.2015

Zelný salát s rajčaty a bazalkou

Zelí je další superpotravina, kterou doslova objevuje Amerika. My Češi jí dobře známe, vždyť je součástí našeho národního pokrmu. Vynikající nutriční hodnoty má syrové i kysané zelí.

Kupte si pěkné křehké zelí, čím menší, tím lepší a mladší. Zelí si pokrájejte na drobné kousky. Osolte ho a přidejte i špetku cukru a šťávu z celého citrónu. Teď se do něj pusťte ručně. Promíchejte ho, promačkejte až začne pouštět šťávu. Ochutnejte ho a případně dosolte nebo doslaďte. Můžete přidat ještě trošku dobrého octa, pokud je potřeba. Salát dejte odpočinout do lednice na cca 30 minut.

Přidejte pokrájená rajčátka a bazalku a dobře promíchané servírujte.

PS: pokuste se zelí nakrájet a opravdu drobné kousky, salát je potom křehčí a chutnější.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat