Marie Dostálová
zdroj www.weightloss.com.au
album Polévka je základ
uloženo z Zdravě od babičky
vloženo 09.02.2013
1 x uložení
Thajské kuře s rýží
Toto jídlo chutná tak dobře jak vypadá. Je rychlé na přípravu a zároveň velmi výživné.
2 porce
Ingredience
1 vetší kuřecí prsíčko, nakrájené na 4 mm plátky1/2 kápie, žluté nebo červené, nakrájené na proužky
1 malá cibule, nakrájená na kostičky
4 žampiony, nakrájené na plátky
1 lžička sezamového oleje
1 lžička olivového oleje
1 lžička čerstvé chilli papričky, nakrájená na drobno, semínka vyhodit
1 lžíce kukuřičného škrobu (maizena), smíchaná s 1/4 hrnku studené vody
2 hrnky rýže
ingredience na zálivku, vše vyšleháme
2 lžíce rýžového octa
2 lžíce sojové omáčky
2 lžíce rybí omáčky (fish sauce)
2 lžíce arašídového másla (peanut butter)
1 hrnek kuřecího vývaru
2 lžíce hnědého cukru
2 lžíce red curry pasty
Příprava
Uvařte si rýži. V rozpálené nepřilnavé pánvi si na olivovém oleji orestujte cibuli, přidejte kapii a restujte cca 5 minut. Vyndejte z pánve na talíř.Ve středně rozpálené pánvi si nyní na sezamovém oleji orestujte kuřecí prsíčko. Nemusí být zcela propečené, budeme ho ještě vařit. Ke kuřeti přidejte žampiony, restujte asi 3 minuty, potom přidejte kuřecí vývar. A vařte na mírném ohni 2 minuty.
Přidejte vyšlehané ingredience připravené zálivky. Přidejte kukuřičný škrob rozmíchaný ve vodě, promíchejte, aby se vše rovnoměrně zahustilo.
Servírujte s rýží.
Dobrou chuť.
Můžete vynechat chilli papričky, ale myslete na to, že nám pomáhají přirozeně zahřát organizmus a tím i lépe spalovat.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.