Kalkula�ka hubnut�

Autora následují

Původní příspěvek

Lucie P.

Bára Vlasáková

zdroj nahraný příspěvek

vloženo 08.05.2014

Pečená cuketa s novými bramborami

Tak cukety rostou jako o závod. Za chvíli bude nouze o recepty. Mrkněte se na naší jednoduchou úpravu cukety pečené v troubě.

Recept na 2 porce

Ingredience

2 středně velké cukety
cca 300 g nových brambor, pokud jsou malé vařte celé ve slupce
koření tandoori masala (barbecue spice powder, koření koupené v arabském obchodě v Praze v Opletalově ulici –obsahuje koriandr, římský kmín, pepř, skořici, čili, zázvor, cibuli, česnek, hořčici, bobkový list, kardamom... jedním slovem geniální koření)
olivový olej
sůl a kmín na ochucení vařených brambor

na dip, malý bílý jogurt a stroužek česneku

Příprava

Brambory ve slupce si opláchněte a uvařte se solí a kmínem.

Cukety si podélně nakrájejte na čtvrtiny a potom na plátky široké cca 1 cm. Cukety si rozprostřete na plech, posypte kořením a pokapte olivovým olejem. Ručně promíchejte, aby se koření i olivový olej dostal ke každému kousku, ze všech stran.

Troubu si rozpalte na 200 °C a pečte cca 25 minut do zlatova. Opravdu se vyplatí cukety nechat zezlátnout, jsou potom velmi chutné a přirozeně nasládlé.

V jogurtu si rozmíchejte nastrouhaný česnek, zakápněte troškou olivového oleje a promíchejte. Olivový olej krásně zjemní nakyslou chuť jogurtu. Je to výborný doplněk k pečeným cuketám, určitě vyzkoušejte.

Toť vše. Je to jednoduché, ale bez pořádného koření se v tomto receptu neobejdeme.

Dobrou chuť : )

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat