Kalkula�ka hubnut�

Autora následují

Původní příspěvek

Markéta B

Adéla Čerm

zdroj nahraný příspěvek

album Oběd
vloženo 05.11.2014

Losos a quinoa.

Když potřebuju, aby dcera jedla rybu, losos je sázka na jistotu. Je voňavý a měkký. Jako přílohu jsem udělala quinou s hráškem a cibulkou a na talíř jsem ještě přidala oblanšírovanou brokolici.

Ingredience

Quinoa s hráškem

1 hrnek světlé Quinoy (propláchnout ve vodě)
2 hrnky vody
5 zelených cibulek, celé
1 hrnek zmraženého hrášku
čerstvá bazalka
citrón, pár kapek
sůl a pepř
olivový olej
ořechy podle chuťi

Příprava

Vodu osolime a přivedeme k varu, potom přisypeme Quinou, vaříme asi 15-20 minut na středním plameni.

Na pánvi na olivovém oleji orestujeme zelenou cibulku, pak přidáme do toho zmražený hrášek, sůl, pepř, vše povařime 5 minut. Na konec přisypeme čerstvou bazalku a ořechy a pár kapek šťávy z citrónu. Potom vše smícháme s uvařenou quinoou.

Losos

Lososa si okořeňte nějakým dobrým kořením na ryby (já mám ráda když obsahuje trošku kopru) a dejte péct kůží dolů do trouby rozpálené na 200°C. Pečte do zlatova cca 15 minut, aby se losos propekl.

Brokolicové růžičky

Brokolici si opláchněte a hoďte do osolené vroucí vody. Vařte zprudka cca 1-2 minuty. Vyndejte a propláchněte studenou vodou, aby nám zůstala pěkně zelená.

Dobrou chuť Vám i Vašim dětem : )

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat