Marcela Kholova
zdroj zdravetipy.blog.cz
album Slane dlabani
uloženo z Moje vlastní cesta
vloženo 20.05.2014
Lněné krekry
Ingredience
100 g lněných semínek (prodává např. drogerie dm)200 ml vody
sůl
1. Semínka nasypte do mísy, zalijte vodou (můžete je předtím propláchnout) a nechte 2 - 3 hodiny bobtnat. Pak osolte a promíchejte.
2. Rozehřejte troubu na 150 stupňů a vyložte plech pečicím papírem.
3. Z gelové hmoty rozdělte lžící na plech kopečky (bude jich přibližně 12) a pak z nich vytvarujte tenké placky, nejlíp to jde prsty namočenými ve vodě nebo obrácenou stranou lžíce.
4. Upečte (přesněji vysušte) v troubě dokřupava, trvá to asi hodinu.
Ještě o trochu lepší chuť mají krekry upečené z namletých semínek. Pokud nemáte mlýnek, poslouží i mixér. Na vsáknutí vody pak stačí půlhodina. A když přihodíte majoránku, česnek nebo kurkumu, taky nic nezkazíte.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.