15 x uložení
3 x komentář
Lněné krekry
Ingredience
100 g lněných semínek (prodává např. drogerie dm)200 ml vody
sůl
1. Semínka nasypte do mísy, zalijte vodou (můžete je předtím propláchnout) a nechte 2 - 3 hodiny bobtnat. Pak osolte a promíchejte.
2. Rozehřejte troubu na 150 stupňů a vyložte plech pečicím papírem.
3. Z gelové hmoty rozdělte lžící na plech kopečky (bude jich přibližně 12) a pak z nich vytvarujte tenké placky, nejlíp to jde prsty namočenými ve vodě nebo obrácenou stranou lžíce.
4. Upečte (přesněji vysušte) v troubě dokřupava, trvá to asi hodinu.
Ještě o trochu lepší chuť mají krekry upečené z namletých semínek. Pokud nemáte mlýnek, poslouží i mixér. Na vsáknutí vody pak stačí půlhodina. A když přihodíte majoránku, česnek nebo kurkumu, taky nic nezkazíte.
Renata Ata Atinka
Ty s česnekem nedoporučuji, ty mi opravdu nechutnaly a to že česnek mám ráda.
nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah
Renata Ata Atinka
Lněné krekry jsem jedla místo chleba k leču dnes jsem si na ně dala francouzský sýr.
nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah
Renata Ata Atinka
Tak už recept není uložený jako pouhopouhý tip. Vyzkoušela jsem a vřele doporučuji. Sice se mi těsto rozteklo po celém plechu, ale po vysušení lze krásně z pergamenu sloupnout. A co je bonusem tohote receptu.? Vyjimečně chutná celé má rodině. :-) Bez česneku mi chutnají lépe.
nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.