Kalkula�ka hubnut�

Příspěvek si uložili

Další příspěvky

Lucie P.

Lucie P.

zdroj nahraný příspěvek

vloženo 04.07.2014

17 x uložení
1 x komentář

Cuketa s bramborami z jednoho pekáčku

Také máte rádi jídla, která jsou chutná a nedají moc práce. Tento jednoduchý recept se vám bude líbit.

Ingredience

brambory, pokud jsou nové tak je jen omyjte a použijte je i se slupkou
cuketa, jakýkoliv tvar i barva : )
barbecue masala - červená směs koření (výborné namíchané koření, k sehnání na internetu nebo nejlépe přímo v nějakém arabském obchodě - třeba v Opletalově ulici v Praze)
olivový olej

Příprava

Troubu si rozehřejte na maximum. Nakrájejte si brambory, já jsem je krájela podélně na čtvrtinky. Nakrájejte si na menší kousky i cuketu, tu si jen předem opláchněte, není potřeba jí loupat. Vše posypte kořením a pokapejte olivovým olejem. Ručně vše promíchejte a promněte, aby se koření dostalo i k tomu poslednímu kousku.

Plech dejte do trouby a stáhněte teplotu na 200 °C. Pečte do zlatova cca 30–40 minut. Já cuketey ani brambory neotáčím, abych neponičila jejich strukturu. Propečou se i ze spodu, tak je otáčení zbytečné.

My jsme si k tomu udělali na grilovací pánvi na troše olivového oleje vepřovou panenku. Nechala jsem jí po opečení 10 minut odpočívat a potom jsem jí nakrájela na cca 5 mm silné plátky. Delikatesa : ) Jen dejte pozor, aby jste si panenku opekli dostatečně rychle, aby jste si jí nevysušili. Ikdyž je to dražší kousek masa, stojí to za to. Jemná struktura, křehkost.

Miluška Zahradníková

Pěkný, nenáročný recept. Už nám zrají na zahradě cuketky, tak tento recept s barbecue masalou určitě vyzkouším. Díky Luci.

nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat