Kalkula�ka hubnut�

Petr Havlíček


fotoalbum

Petr Havlíček Vím co jím


OVOCE & ZLENINA

1x komentář  5x uložení

OVOCE & ZLENINA

Eva Nováková

Tak vidím, že dělám dobře, že si k svačině dávám ovoce s bílým jogurtem. Lépe zasytí. Ale musím si dávat větší pozor na množství sušeného ovoce, které má v sobě koncentrovaný cukr, miluji velké rozinky a brusinky...

Pečivo

1x komentář  6x uložení

Pečivo

Adéla Hrochová

Díky za radu Petře, do teď jsem si myslela, že označení cereální=celozrnné. Že označení cereální (obilný) může mít i bílé pečivo mě nenapadlo... Pečivo mám ráda, tak se teď budu důsledně rozhlížet po pečivu s označením "celozrnné". U mě ten efekt, delšího pocitu sytosti, po celozrnném pečivu funguje.

Káva, Čaj atd...

2x komentář  4x uložení

Káva, Čaj atd...

Katka Šimáčková

Já taky neumím bez kávy existovat Silvi. Jednou jsem si koupila syrovátku, ale nijak mě to nenadchlo. Tak tomu dám asi ještě jednu šanci, když je to tak prospěšné : )

Silvie Kočičková

Tak jsem si udělala čas a shlédla jsem celé video. Patřím mezi milovníky kávy. Tak mě potěšilo, že káva pomáhá v prevenci proti alzheimerově demenci a na posílení krátkodobé paměti : )

OLEJE

1x komentář  4x uložení

OLEJE

Irenka K.

A jaký máte Petře názor na sezamový olej? Ten ve svých radách nezmiňujete. Sestra mi ho doporučila na přípravu čínské kuchyně, že se prý nepřepaluje a je vhodný na rychlé restování masa a zeleniny. Mně i příjemně voní.

TUKY

1x komentář  4x uložení

TUKY

Helena Svobodová

Pěkné rady, pro úspěšné hubnutí je třeba znát procenta tuků: máslo 80 % tuku, margarin 50 % tuku, margarin light 30 % tuku, měkký sýr 30 % tuku. A obsah transmastných kyselin, které jsou pro zdraví škodlivé, by neměl být větší než 0,5 %. Já nemám problém s margarínem, ale na vaření používám máslo, cibulka na másle je královna české kuchyně : )

SACHARIDY

2x komentář  3x uložení

SACHARIDY

Jak to vlastně je ?

Marie Dostálová

Já už jsem si jednu lupu pořídila, malou do peněženky. Nejlepší je kupovat co nejméně "vyrobeného jídla" a vařit a péct doma. Můžeme tak lépe kontrolovat ingredience i množství cukru a nepotřebujeme žádné konzervanty : )

Štěpánka Janečková

Tak to je dobré vodítko, že z celkového obsahu sacharidů by cukry neměly být v jídle zastoupeny více než z 1/3. Chce to holt číst tabulky nutričních hodnot a vybírat si. A do obchodu chodit zásadně s lupou : )