Kalkula�ka hubnut�

Klára MidrVidr

Brno



Italská domácí ricotta

4x komentář  14x uložení

Italská domácí ricotta

Ricotta je italský sýr podobný tvarohu, někde bývá označen pouze jako mléčný výrobek a ne jako sýr. Zhotovuje se z kravského nebo kozího mléka. Ricotta je velmi snadno stravitelná a proto je vhodná pro kojence, nebo nemocné. Má vysokou nutriční hodnotu, malý obsah tuku a obsahuje spoustu bílkovin. Používá se především k přípravě sladkých jídel, ale také jako náplň do italských těstovin ravioli.

Marie Dostálová

Heleno, já jsem tento recept s úspěchem zkoušela, použila jsem nepasterizované čerstvé kravské mléko z farmářského trhu.

goska-atlas.cz

Helena Jagošová

Zdravím, jsem tady nová a ráda bych věděla, jaké mléko použít. Předpokládám, že čerstvé. A syrovátku vypiju. Děkuji.

Klára MidrVidr

Je opravdu výborná a s tou kupovanou nesrovnatelná :)

Klára Lacová

Vy máte výborné příspěvky Kláro. Ricottu si občas kupuju. Zkusím si jí vyrobit doma. Děkuju.

Domácí jogurt bez jogurtovače aneb JOGURT DO PEŘIN

1x komentář  7x uložení

Domácí jogurt bez jogurtovače aneb JOGURT DO PEŘIN

Eva Nováková

Miluju jednoduché recepty, v jednoduchosti je krása! Obě ingredience i peřinu mám : ) Tak se těším až to vyzkouším. Děkuju Kláro

Vynikající domácí tofu

1x komentář  5x uložení

Vynikající domácí tofu

Našla jsem na internetu výborný recept na domácí tofu. Nevím jak vy, ale tofu patří mezi mé oblibené potraviny a tak jsem se rozhodla, podělit se s Vámi o super recept, který je mimochodem bezvadně popsaný a jsou k němu i fotky :)

Kateřina Lee

To vypadá zajímavě Kláro. Já jsem se pustila s úspěchem do domácího jogurtu. Vypadá to trošku náročně. Ale je to výzva to zkusit : )