Příspěvek si uložili
Další příspěvky
15 x uložení
1 x komentář
Oranžová čočka s květákem
Vynikající, syté zeleninové jídlo. To patří do diety pro všechny co potřebují jíst do syta : )
Ingredience
1 cibule, nakrájet nadrobno8 stroužků česneku, nakrájet nadrobno
1-2 lžíce čerstvého zázvoru, nastrouhat
2 lžíce olivového oleje
¼ hrnku kari pasty (já jsem měla red Thai curry paste)
½ lžičky kurkumy
½ lžičky kari prášku
3 hrnky zeleninového vývaru + hrnky vody
2 hrnky nevařené čočky
1 květák, nakrájet na malé kousky, akorát do pusy
meruňková marmeláda, nebo marmeláda z manga (nebo čerstvé ovoce)
listky koriandru na ozdobu
sůl, podle chuti
Příprava
Ve větším hrnci si na oleji zpěňte cibulku, potom přidejte česnek a zázvor, nechte změknout, přidejte kari pastu, kurkumu a kari prášek, restujte další minutu. Přidejte vývar a vodu, ingredience rozmíchejte a přiveďte k varu.Přisypte čočku a vařte pozvolna cca 20 minut, já jsem čočku vařila bez pokličky, občas promíchejte. Pokud čočka více "pije" přidejte vodu.
Když je čočka téměř hotová, přisypte květák a duste dalších cca 10 minut, aby květák změknul, ale přesto byl křupavý. Na závěr osolte, přidejte ovocnou marmeládu a posypte lístky koriandru.
Pokud chcete tvořit, můžete místo marmelády přidat na drobné kousky nakrájenou papáju nebo mango. Výbornou dodatečnou ingrediencí je i kokosové mléko.
Irenka K.
Čočka i květák jsou moje oblíbené ingredience Nino, ten nápad přimíchat mango je výborný, celé jídlo je potom exoticky přírodně nasládlé.
nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.