Kalkula�ka hubnut�

Příspěvek si uložili

Další příspěvky

Nina Konvalinková

Nina Konvalinková

zdroj nahraný příspěvek

vloženo 21.02.2014

15 x uložení
1 x komentář

Oranžová čočka s květákem

Vynikající, syté zeleninové jídlo. To patří do diety pro všechny co potřebují jíst do syta : )

Ingredience

1 cibule, nakrájet nadrobno
8 stroužků česneku, nakrájet nadrobno
1-2 lžíce čerstvého zázvoru, nastrouhat
2 lžíce olivového oleje
¼ hrnku kari pasty (já jsem měla red Thai curry paste)
½ lžičky kurkumy
½ lžičky kari prášku
3 hrnky zeleninového vývaru + hrnky vody
2 hrnky nevařené čočky
1 květák, nakrájet na malé kousky, akorát do pusy
meruňková marmeláda, nebo marmeláda z manga (nebo čerstvé ovoce)
listky koriandru na ozdobu
sůl, podle chuti

Příprava

Ve větším hrnci si na oleji zpěňte cibulku, potom přidejte česnek a zázvor, nechte změknout, přidejte kari pastu, kurkumu a kari prášek, restujte další minutu. Přidejte vývar a vodu, ingredience rozmíchejte a přiveďte k varu.

Přisypte čočku a vařte pozvolna cca 20 minut, já jsem čočku vařila bez pokličky, občas promíchejte. Pokud čočka více "pije" přidejte vodu.

Když je čočka téměř hotová, přisypte květák a duste dalších cca 10 minut, aby květák změknul, ale přesto byl křupavý. Na závěr osolte, přidejte ovocnou marmeládu a posypte lístky koriandru.

Pokud chcete tvořit, můžete místo marmelády přidat na drobné kousky nakrájenou papáju nebo mango. Výbornou dodatečnou ingrediencí je i kokosové mléko.

Irenka K.

Čočka i květák jsou moje oblíbené ingredience Nino, ten nápad přimíchat mango je výborný, celé jídlo je potom exoticky přírodně nasládlé.

nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat