Kalkula�ka hubnut�

Autora si uložili

Původní příspěvek

Kateřina Hájková

Děkujeme sponzorům

kteří umožňují, aby web dieta.cz
mohl být pro Vás bezplatný

olga šedivá

zdroj www.skinnytaste.com

album recepty
vloženo 29.01.2016

Zapečené brambory ve slupce se sýrem a brokolicí

Vynikající vegetariánské jídlo, které nadchne i masožravce : ) Nebo zapečené brambory použijte jako slavnostní přílohu k libovému masu.

Ingredience

4 středně velké brambory
sůl, pepř, kmín
1 1/2 hrnku malých růžiček brokolice
2 hrnky růžiček květáku
1/2 hrnku nízkotučného mléka
1 lžíce nasekané pažitky
1 hrnek sýru čedar

Příprava

Brambory můžete i upéct v troubě, ale já jsem zvolila uvařit je celé ve slupce klasicky ve vodě. Protože vařené brambory mají nižší glykemický index než pečené brambory.

Takže uvařte si celé brambory v osolené vodě, přidejte kmín, já dávám ještě bobkový list. Přiveďte k varu a vařte cca 30-35 minut, podle velikosti brambor.

Mezi tím si dejte do vroucí osolené vody brokolici vařte 3 minuty. Potom ji zceďte a schlaďte studenou vodou, aby brokolice neztratila barvu. Stejně si uvařte květák, ten vařte cca 5 minut.

Předehřejte si troubu na 175 °C. Brambory si podelně rozkrojte na polovinu. Pomocí lžíce vyberte vnitřek brambor, nechte cca 7 mm hmoty u slupky, aby jste z brambory vytvořili mističku. Vydlabané brambory dejte na pečící papír.

V míse (nebo v mixéru) si rozmačkejte do hladka vydlabanou hmotu z brambor s květákem. Přidejte mléko a sůl. Posypte polovinou nastrouhaného sýra a promíchejte.

Pomocí lžíce navrstvěte směs do bramborových mističek a na vrch ozdobte brokolicí. Pečte cca 5–10 minut.

Můžete i zapéct v mikrovlnce, já mám raději troubu, udělá na vrchu lepší opečenou krustu.

Je to výborné i jako hlavní jídlo spolu s acidofilním nízkotučným mlékem. Nebo si to dejte jako luxusní přílohu k nějakému libovému masíčku : )

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat

Děkujeme sponzorům

kteří umožňují, aby web dieta.cz
mohl být pro Vás bezplatný