Kalkula�ka hubnut�

Autora následují

Původní příspěvek

Markéta B

Marcela Kholova

zdroj nahraný příspěvek

vloženo 15.05.2014

Nejlepší domácí rajčatová polévka

Moje milá tchýně mě nosí rajčátka ze zahrady. Začala jich nosit tolik že jsem to nestačila spotřebovat na saláty. Tak jsem se rozhodla, že zkusím uvařit rajskou polévku, kterou si pamatuju z dětství, a po které se mě stýská : ) Ani jsem nechtěla věřit, jak se mi podařilo něco tak dobrého uvařit : )

Ingredience

3-4 lžíce olivového oleje
8 stroužků česneku nakrájeného
hrst čerstvé bazalky do polévky
petržel na ozdobu
trochu čerstvého oregana, když máme
sůl a pepř
10 celých rajčat se slupkou aby jsme měli i vlákninu
těstoviny, nějaký menší druh jaký máte rádi
0,5 litru domácího kuřecího vývaru (já ho mám zmražený v krabičce, když dělám kuřecí polévku vždy toho dělám víc a odeberu vývar do zásoby)

Příprava

Na oleji si pomalu orestujte česnek, asi 3 minuty. Potom přidejte čerstvé pokrájené listy bazalky a oregano. Osolte a opepřete. Přidejte pokrájená rajčátka. Nechávám slupku, aby tam byla vláknina pro mojí dceru, pomáhá zlepšovat funkci střev. Přidejte vývar a vše přiveďte k varu. Povařte cca 10 minut, rozmixujte tyčovým mixérem. Na závěr přidejte drobné těstoviny. Třeba písmenka pro děti nebo tenké nudličky. Vařte ještě minuty, polévku odstavte a nechte těstoviny dojít.

Na domácích rajčatech je nejlepší, že jsou přirozeně sladká, polévku nemusíte doslaďovat, ta polévka je úžasná.

Nikdy nedávejte rajčata do ledničky ztratí tím chuť raději si, pokud rajčata změknou, udělejte domácí polévku nebo domácí rajčatovou omáčku : )

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat