Kořeněné kari s hráškem
Podívejte se na velmi chutný a superrychlý recept, který vařím podle milovnice jihoindické kuchyně Chinmayie.
Správné curry má mít spíše omáčkovitou konzistenci. Takže s vodou opatrně.
Ingredience
3 nakrájená rajčata
1 větší nakrájená cibule
1/2 hrnku kokosu
4-5 stroužků česneku
3 čerstvé zelené čili papričky (volitelné)
1/2 lžíce kurkumy
1/2 lžíce mletého červeného čili
1/2 lžíce římského kmínu
2 hrnky čerstvého nebo zmraženého hrášku
2 lžičky soli
2 lžíce oleje
1 lžíce nakrájeného čerstvého koriandru na ozdobu
Příprava
Prvních 8 ingrediencí vložte do mixéru s 1/4 hrnku vody. Rozmixujte vše do jemné pasty.
V hrnci si rozehřejte olej, přidejte rozmixovanou směs, několik minut povařte. Potom přidejte hrášek (ten jsme nemixovali) a 1/4 hrnku vody. Podle potřeby osolte. Povařte cca 5 minut, aby hrášek změkl, ale úplně neztratil barvu.
Servírujte na celozrnnou rýži.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.