Kalkula�ka hubnut�

Příspěvek si uložili

Původní příspěvek

Markéta B

Nina Konvalinková

zdroj nahraný příspěvek

vloženo 21.06.2015

1 x uložení

Kuře s bramborami z jednoho pekáčku a vývar ze zbylého kuřecího skeletu

Občas se musím pochválit, jaká jsem to šikovná hospodyňka : ) K večeři jsme měli pečené kuře a přes noc se z obraných kostí uvařil výborný vývar. Bílé maso je doporučované pro dietu. Pokud na sebe chcete být přísní, můžete sundat kůži, pod kterou se skrývá tuk.

Kuře jsem položila do pekáčku na oloupané osolené a okmínované brambory. Zasypala jsem ho bazalkou, pokrájenou červenou cibulí. Dovnitř osoleného a opepřeného kuřete jsem vložilla rozkrojený citrón, ten krásně masíčko při pečení provoní. Ještě asi lžíci másla, ale pokud hubnete, klidně ho vynechte. Vše jsem potom pekla pod pokličkou na 200 °C asi hodinu a čtvrt. Na posledních 15 minut jsem pokličku odkryla, aby se upekla křupavá kůžička.

Obrané kuře jsem po večeři zalila vodou, přidala celer, mrkev, cibuli, bobkový list, nové koření, pár papriček, osolila a opepřila a vše jsem vařila v pomalém hrnci přes noc. Druhý den jsem udělala z vývaru výbornou nudlovou polévku.

Jsem já to občas šikovná : )

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat