Kalkula�ka hubnut�

Autora následují

Původní příspěvek

Sara Lin

Bára Vlasáková

zdroj www.bbcgoodfood.com

uloženo z Asijské recepty
vloženo 17.06.2014

Kuřecí prsíčka Katsu – nesmažená

Co je to Katsu? Je to japonská metoda obalovaného masa. Tato verze je připravena s kari omáčkou.

4 porce

Ingredience

4 kuřecí prsa
1 velké vajíčko, rozšlehané
8 lžic kukuřičných lupínků, rozmačkaných na drobečky
2 stroužky česneku, prolisované
1–2 lžíce hotové Korma pasty, jedná se o méně pálivé kari, vynikající směs koření s kokosovou příměsí (lze koupit přes internet)
1 lžíce sojové omáčky
4 lžíce kvalitního kečupu
2 lžíce medu
2 lžíce kukuřičného škrobu

Příprava

Předehřejte si troubu na 200 °C. Kuřecí prsíčko namočte v rozšlehaném vajíčku a v kukuřičných lupíncích. Pečte potom v nepřilnavém pekáčku 15–20 minut, dokud se maso nepropeče.

Všechny ostatní ingredience smíchejte v pánvi, přidejte 0,5 l vody a vše přiveďte k varu, přikryjte pokličkou a vařte dalších 5 minut.

Naaranžujte na talíř omáčku, kuřecí prsa nakrájená na plátky.

Servírujte s rýží a sojovými boby (dají se koupit mražené, nebo si je uvařte) a čili.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat