Kalkula�ka hubnut�

Sara Lin

zdroj nahraný příspěvek

vloženo 24.05.2014

3 x uložení

Jednoduchý okurkový salát s černým rýžovým octem

Příjemná, netradiční asijská kombinace chutí.

Ingredience

okurka, menší je křehčí
1 lžička černého rýžového octu - chinkiang
1 lžička sojové omáčky
čili paprička
černý pepř

Příprava

Okurku si opláchněte a nakrájejte si jí na drobné kousky. Zalijte jí lžičkou černého rýžového octa - má příjemnou nasládlou chuť a lžičkou dobré sojové omáčky, mě vyhovuje kikoman, low sodium. Nakrájejte si čili papričku na drobné kousky a okořeňte čerstvě namletým pepřem. Vše dobře promíchejte, pokud je třeba přidejte ocet nebo soju. Před servírováním můžete nechat cca 30 minut odpočinout v lednici.

Pokud máte rádi sezamová semínka, můžete si udělat obměnu tohoto salátku, orestujte si na sucho na pánvi lžičku sezamových semínek : )

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat