Kalkula�ka hubnut�

Autora následují

Původní příspěvek

Silvie Kočičková

Katka Aquadi

zdroj nahraný příspěvek

vloženo 14.12.2013

Výborný zdravý nekvašený chléb

Děkuji za pěkné recepty na chléb. Já ráda dělám tyto jednoduché chlebové placky. Kdo má rád kořeněné - může si do těsta přidat rozmarýnku.

Ingredience

10 dkg celozrnné pšeničné mouky
10 dkg špaldové mouky
10 dkg ovesné mouky
20 dkg hladké pšeničné mouky
1,5 dcl vody (pokud je těsto suché, přidejte více vody)
3 lžíce olivového oleje
2 lžičky soli

Příprava

Předehřejte si troubu na 220 °C. Vložte do ní plech s pečícím papírem, aby se rozpálil.

V robotu smíchejte všechny suché ingredience, postupně přidávejte vodu. Mělo by vzniknout měkké těsto. Vytvarujte 12 stejně velkých kuliček.

Každou kuličku těsta vyválejte do tenké placky. Po celé ploše placku propíchejte vidličkou.

Pečte 10 minut. Po 5 minutách otočte. Mě se na plech vejdou 3 placky.

Nechte vychladnout na mřížce.

Kdo nespěchá, může si těsto připtavit a nechat odpočinout přes noc v ledničce. Chléb je potom voňavější. Kdo chce může placky po upečení lehce potřít štětečkem olivovým olejem. Není to však nezbytné.

Skladujte v útěrce v sáčku, aby vám chléb neztvrdl.

Chlebové placky můžete skladovat v uzavřené nádobě 6–7 dní. Pokud je ovšem nesníte hned : )

Chléb je výborný k zeleninovým salátům nebo pečené zelenině.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat