Romana Lysoňková
zdroj nahraný příspěvek
						
album RECEPTY ZDRAVÉ
uloženo z RECEPTY ZDRAVÉ
			                                                vloženo 25.11.2017
			                                        
 
                                                       
                                        Recept na bezlepkovou pizzu s nízkým obsahem sacharidů
Korpus je z květáku! Je to zajímavá alternativa. Mě moc chutnala : )
Ingredience
korpus pizzy1 malý květák, po nastrouhání použijte 3 hrnky
1/4 hrnku nastrouhaného parmazánu
1/4 hrnku nastrouhané mozzarelly
1 lžíce sušeného oregána
1 velký stroužek česneku, prolisovat
2 malá vajíčka vajíčka nebo 1 velké
špetka soli a pepře
na ozdobu pizzy
domácí sugo, rajčatový protlak, cibule, česnek, špetka soli (povařit v kastrůlku, rozmixovat)
libová šunka - může být parmská
čerstvé lístky bazalky
1 hrnek nastrouhané mozzarelly
špetka sušeného oregana
čerstvá čili paprička
Příprava
Květák si nastrouhejte do mísy na hrubém struhadle, nastrouhané kousky by neměly být větší než velikost rýže. Použijte cca 3 hrnky nastrouhaného květáku. Potom přidejte parmazán a mozzarellu, vajíčka, česnek a oregáno. Všechno pěkně promíchejte a na pečícím papíru lehce potřeném olivovým olejem vytvarujte kolečko pizzy.Pizzu vložte do trouby předehřáté na 250°C a pečte do zlatova. Vyndejte jí, přidejte na vrch rajčatové sugo. Na pizzu dejte šunku a zasypte sýrem. Dejte ještě na 5 minut do trouby, dokud sýr nezačne bublat. Vyndejte z trouby a posypte lístky bazalky.
PS:
Někdy je květák vodnatý, pomůže dát ho nastrouhaný na 4 minuty do mikrovlnky, potom ho přesypat do útěrky, tu utáhnout do ranečku a přebytečnou vodu kroucením útěrky vymačkat. Ostatní ingredience potom přimíchat až květák zcela vychladne.
 
 

 
 
![Pro detailní rozpis receptů a zobrazení přípravy klikněte na stránky [http://www.buzzfeed.com/christinebyrne/clean-eating-challenge-day-14#2bkvxjh www.buzzfeed.com v angličtině zde]](/photos/barbora.nemecko-seznam.cz/small/60c359672c5ec2cab11cd4ea6d40f486.jpg) 

![=== Ingredience ===
500 g celozrnné hladké mouky
150 g bílé hladké mouky
60 g třtinového cukru
½ lžičky soli
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička skořice
120 g studeného másla, nakrájet na malé kousky
2 lžíce medu
1 lžíce melasy (koupíte ve zdravé výživě, je to tmavě hnědý, velmi hustý sirup, který vzniká při výrobě třtinového cukru - má léčebné účinky na náš cévní systém)
130 ml vody, případně více, pokud by těsto bylo suché
=== Příprava ===
Nejdříve si smíchejte v robotu všechny suché ingredience, potom přidejte na drobné kousky pokrájené máslo, nechte promíchat a směs "zdrobečkovatět".
Vedle si v misce promíchejte med, melasu a vodu. Přidejte do robotu a míchejte dokud nevznikne spojité těsto. Pokud je těsto přiliš suché a nedrží pohromadě, přidejte opatrně, po malém množství, vodu.
Těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte alespoň na 1 hodinu odpočinout do lednice.
Předehřejte si troubu na 175 °C. Těsto si vyválejte do plátu tlustého cca 3 mm a vykrajujte libovolné tvary sušenek. Přeneste je na pečící papír a pečte do zlatova cca 15 minut.
Nechte vychladnout na mřížce, skladujte potom v krabičce s víčkem. Nebo si sušenky dejte na mrazák, zabalte si je po menších množstvích do pečícího papíru a do sáčku.
Sušenky jsou výborné i jako základ pro cheescake - zdravý tvarohový dort.
Pěkný recept na cheescake od Katky najdete [http://www.dieta.cz/pin/3de0fc884ddaae0e6c2b18d677e5589f/ zde]](/photos/irena.krejcikova-email.cz/mid/0051af1f6304f6f59f449627c2753a35.jpg) 
 
                                                         
                                                         
                                                         
                                                         
                                                         
                                                        
 
                                                         
                                                         
                                                         
                                                         
                                                         
                                                       
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.